ruskygastronom-hyacintova-mRusové vtrhli na Zahradní Město 1. října. Místo tanků tentokrát zvolili poněkud jemnější prostředky okupace – tradiční jídlo.

Na rohu Hyacintové a Břečťanové ulice v přízemí moderního paneláku otevřela samoobsluha zaměřená výhradně na ruské zboží.

Na regálech a v chladicích boxech leží především masové a mléčné polotovary, pochutiny a také nezbytný ruský alhohol.

Namátkou například tvaroh, kakové máslo, různé druhy uzenin a slaniny, slavné pivo Baltika, sladká chalva a tak dále.

Do dnešního večera běží zaváděcí akce 1+1, a zákazník tedy za jedny koupené potraviny dostane zdarma druhé navíc. Od zítřka začíná normální provoz a ceny jsou citelně vyšší, než v nedalekém Tesku. Za originalitu se prostě platí.

ruskygastronom-hyacintova1

Cenovky jsou na regálech v češtině a také personál mluví dobře česky, byť s tvrdým ruským přízvukem.

Jinak si tu může příznivce azbuky připadat jako v ráji. Za kasou stojí dáma v ruském kroji, všechno zboží je v originálním ruském balení a také mnozí zákazníci jsou evidentně z Východu.

Otevřeno je každý den od sedmi hodin ráno do deseti hodin večer.

ruskygastronom-hyacintova3-nahled

Mezinárodní společnost služeb

Ruský obchod příjemně obohacuje mezinárodní služby na Zahradním Městě. Kousek od ruského obchodu funguje italská pizzerie a italská kavárna, v obchodním domě Květ na Jablo??ové ulici už nějakou dobu běží čínská jídelna a v obchodním domě Cíl jsou otevřena dvě asijská kosmetická studia.

ruskygastronom-hyacintova2-nahled

Do zahraničního obchodního zastoupení lze při dobré vůli započítat i ukrajinskou automyčku a pneuservis vedle Květu, vietnamský stánek s novinami tamtéž, vietnamskou večerku v Arnice a vietnamské obchody se vším možným v Květu i Cíli.



Zobrazit místo Obchody Praha 10 na větší mapě

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *