loupež

Dali jste si závazek, že budete od nového roku více šetřit? V tom případě však nezapomeňte ani na prevenci před nečekanými výdaji. Takové pojištění domácnosti rozhodně přijde vhod, a to nejen v souvislosti s nepředvídatelnou přírodou. Možná vás to překvapí, ale v Praze je největší míra krádeží vloupáním.

Češi se k pojištění domácnosti staví různě. Někteří tento produkt zcela odmítají a tvrdí, že jde o vyhozené peníze. Další skupina sice pojištěnou domácnost má, ale pouze základní variantou, která často nezahrnuje všechna rizika. Zbylá část populace je přesvědčena o tom, že dobře nastavené pojištění majetku je naprosto nezbytné.

Pojištění domácnosti: FOTO: Ergo

Pokud domácnost pojištěnou nemáte, případně platíte za pojištění, které nekryje škody způsobené krádeží vloupáním, možná vás přesvědčí následující statistika. Během prvních sedmi měsíců tohoto roku pojišťovny zaznamenaly přes 23 tisíc živelních pojistných událostí a více než 17 tisíc krádeží vloupáním.

Každá čtvrtá krádež se odehraje v hlavním městě Praze

Špatná zpráva pro obyvatele Prahy je, že se na území hlavního města odehraje čtvrtina z celkového počtu krádeží vloupáním. Policejní složky přitom objasní jen 6,5 % případů. Většinou jde o situace, kdy se pachatele podaří chytit na místě činu. Na opačném konci statistiky je Karlovarský kraj s nejnižším počtem vloupání.

Alarmující je, že na Prahu připadá pouze desetina z celkového počtu rodinných domů a bytů v České republice. Vzhledem k tomu, že metropoli připadá 24 % krádeží, je celkové riziko 2,23krát vyšší než republikový průměr.

Vloupat se do bytu není pro šikovného zločince problém. FOTO: Ergo

Spočítejte si pojištění domácnosti

Kvalitní pojištění domácnosti, které v základu zahrnuje také krádež vloupáním, přitom není drahé. Přesnou částku vám vypočítá tato kalkulačka pro pojištění domácnosti od pojišťovny ERGO. Konkurenční výhodou je stanovení částky paušálně na základě obytné plochy domácnosti.

Chcete-li se dozvědět více, přečtěte si odpovědi na dotazy k pojištění domácnosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *